Daha Verimli Ders Çalışmak İçin Tavsiyeler

img

Çalışmak için masanın başına oturduğunda bambaşka alemlerde buluyor olabilirsin sen de kendini. Elinde kalem, soru okuyorken birden bir rüyanın ortasında olduğun anı defalarca yaşamışsındır. O dalıp gidilen yerlerden geri dönüldüğünde ise ne okunulan soru ne de ders çalışma isteği kalır.

Dalıp gitmenin kişiden kişiye sebebi değişse de herkes için ortak bir çözüm yolu vardır. O da farkındalık yaratmaktan geçer. Soyut bir sorunu çözmeden önce onu somutlaştırıp farkına varmak gerekir.

Çentik denilen yöntem tamda farkındalık yaratıp somutlaştırmak için ideal bir çözüm. O da her dalınıp gidildiğinde kâğıda bir çentik atmaktan geçer. Günden güne çentik sayısının azaldığını mutlaka görürsünüz. Çünkü sorunu somutlaştırmış ve beyine bir farkındalık oluşturulmuştur. Bu da derse daha verimli bir şekilde odaklanmayı ve zamandan tasarruf etmeyi sağlar.

Müzik dinlenirken verimin ve hızın düştüğü fark edilirse uzak durmak en iyi seçenektir. Bu durumlarda yine de dinlenmek isteniyor ise derse başlamadan hemen önce veya derse ara verdiğinde dinlenilir ise daha verimli olur.